Πως ξεκίνησε το Care Share Play

Το Care Share & Play έχει ιστορία. Ξεκίνησε πρακτικά από το 2010 μέσα από μια ατομική ανάγκη για κοινωνική προσφορά και το όραμα πως το ενδιαφέρον προς το συνάνθρωπο δεν είναι απαραίτητο να εξαντλείται σε μια κατάθεση χρημάτων. Το ενδιαφέρον μας για τον άνθρωπο μπορεί να εκφραστεί και μέσα από την ενεργητική προσφορά και τον εθελοντισμό, συχνά σε επαφή και αλληλεπιδρώντας με αυτόν που λαμβάνει τη βοήθεια.

Με αυτό το σκεπτικό και δειλά δειλά ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με τον τίτλο Care Share & Play από το γραφείο της ψυχολόγου Τάνιας Μπαγέρη, ως μια ευκαιρία για όσους συμμετέχουν να μοιραστούν το ενδιαφέρον και την ανάγκη για να προσφέρουν, είτε βοηθώντας, είτε παίζοντας, είτε παρέχοντας υλικά, πάντως σίγουρα με το να εμπλέκονται και να μοιράζονται εκτός από τα υλικά και συναισθήματα και εμπειρίες.

Από το 2010 έως και σήμερα η φιλοσοφία αυτή και οι δράσεις Care Share & Play, συνεχίζουν να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται, αφού έχουν την αμέριστη υποστήριξη φίλων, εθελοντών όπως και ιδιωτικών επιχειρήσεων και φορέων. Τα ποσά που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες χρονιές ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους! Το μέγεθος της προσφοράς των χορηγών, των εταιριών, των ιδιωτών και η όλη διαδικασία της οργάνωσης και της διεξαγωγής των εκδηλώσεων, είναι και παραμένουν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Η υποστήριξη και η δουλειά των εθελοντών, των επονομαζόμενων «Angels» του Care Share & Play, ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είτε επρόκειτο για ενήλικα άτομα, είτε για παιδιά, ο τρόπος που προσέφεραν την προσπάθειά τους, ατομικά αλλά και ομαδικά δεν μπορεί παρά να αποτελέσει έμπνευση για όλους μας, και κινητήριο δύναμη για επόμενες δράσεις.

Τα έσοδα των πρώτων δύο εκδηλώσεων διατέθηκαν για την ενίσχυση των συλλόγων «Η Καρδιά του Παιδιού» και «Άγγελοι Γης», για την υποστήριξη παιδιών με καρδιοπάθεια και σύνδρομο Rett αντιστοίχως.

Φέτος το «Care Share Play 3» συνεχίζει το έργο του με μία ακόμα Pre Christmas εκδήλωση της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» για την υποστήριξη ελληνικών σχολείων τα οποία αντιμετωπίζουν λειτουργικές δυσκολίες που δυσχεραίνουν το έργο τους. Παράλληλα, στηρίζει τους πρόσφυγες, με τη συγκέντρωση αναλώσιμων ειδών πρώτης ανάγκης σε ειδικά διαμορφωμένους κάδους του Σωματείου «Δεσμός».

Care Share Play 2014

Care_Share_Play

Care Share Play 2010

FINAL AFISA_digital copy